Uniek lockersysteem

Als verhuurbedrijf van foto- en filmmateriaal werken wij bij Ostron met verschillende onbemande afhaalpunten, voorzien van lockers, die 24/7 bereikbaar zijn. Dankzij het uitzonderlijk gebruiksgemak en de positieve feedback van onze klanten, zijn er momenteel al 6 afhaalpunten in Vlaanderen die bevoorraad worden vanuit ons centraal magazijn. Ons systeem is uniek in de verhuursector en vormt de perfecte basis voor verdere uitbreiding, ook buiten de landsgrenzen. Zaakvoerder Karel Dejonghe licht even toe.

Vanwaar het idee?

Het idee om uitgifte van materiaal via lockers te doen, ontstond jaren geleden, toen Ostron nog opereerde vanuit mijn appartement dicht bij het station van Gent. Omdat ik de verhuur toen nog combineerde met mijn andere werkzaamheden, waren de ophaal- en inlevertijden erg beperkt. Gekende klanten konden daarom hun materiaal afhalen en terugbrengen via de bagagelockers in het station. Deze oplossing, geboren uit noodzaak, transformeerde jaren later, dankzij vele inspanningen, in een betrouwbaar en bijzonder gebruiksvriendelijk systeem.

Wat is het precies?

In onze afhaalpunten in Gent, Antwerpen, Vilvoorde, Kortrijk, Hasselt en Beersel, hebben we met Ostron een uniek ophaal- en inleversysteem binnen de verhuursector. We werken met lockers die 24/7 bereikbaar zijn, waardoor onze klanten binnen de reservatieperiode hun materiaal kunnen ophalen en inleveren wanneer ze willen. Dit betekent dat ze niet gebonden zijn aan openingsuren, wat hen in staat stelt spitsuren te vermijden of bijvoorbeeld ‘s nachts in te leveren na een lange draaidag.

Maar hoe werkt dat dan?

Ons lockersysteem gaat verder dan enkel een deurtje openen met een code. Het volledige proces is geautomatiseerd om fouten tot een minimum te beperken en de workload voor onze medewerkers te verkleinen. De software werd op maat geschreven en kan dus ten alle tijde worden aangepast als dit nodig blijkt te zijn. Om het materiaal maximaal te laten renderen, moet het vlot circuleren tussen onze vestigingen. Goed georganiseerd transport is hierbij van cruciaal belang.
Vanzelfsprekend verliezen we hierbij op geen enkel moment kwaliteit uit het oog. De combinatie van kwaliteit, flexibiliteit en een bekwaam team zijn de hoekstenen van ons succes en de vele online reviews tonen aan dat dit erg geapprecieerd wordt door onze klanten.

Is dat wel veilig?

Dit soort duur en diefstalgevoelig materiaal meegeven met klanten zonder persoonlijk contact, klinkt voor veel van onze collega-verhuurders als een horrorverhaal. Onze lockers zijn echter op verschillende niveaus beveiligd: zowel zichtbaar als onzichtbaar, fysiek als technologisch. Maar nog belangrijker: bij Ostron gaan we uit van een wederzijds vertrouwen, hetgeen duidelijk geapprecieerd wordt door ons cliënteel.